Svatomartinské rohlíčky
SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY SUROVINY POČET G/L/KS
TĚSTO : HLADKÁ MOUKA 400 GRAMŮ, ŠLEHAČKA 0,25 LITRU, MÁSLO 250 GRAMŮ NÁPLŇ : TUČNÝ TVAROH (NE VANIČKA) 500 GRAMŮ VEJCE 2 KS CUKR VANILK. DLE CHUTI CUKR MOUČKA DLE CHUTI CITR KŮRA 0.5 KS POSTUP : ZPRACUJEME TĚSTO, KTERÉ NECHÁME 1-2HOD ODLEŽET V LEDNICI . POTÉ TĚSTO ROZDĚLÍME NA 4 DÍLY A KAŽDÝ DÍL ROZVÁLÍME DO KRUHU.KRUH ROZDĚLÍME NA 4 ČTVRTKY. JEDNOTLIVÉ DÍLY NAPLNÍME KE KRAJI A SVINEME OD TLUSTÉHO K UŽŠÍMU A MÍRNĚ ZAHNEME PEČEME CCA. 1HOD V ROZEHŘÁTE TROUBĚ CCA NA 170°C PO UPEČENÍ POSYPEME HUSTĚ MOUČKOVÝM CUKREM